Altaş Şehit Yaşar Özdemir İlkokulu

Telefon : 0553 4684370
WEB https://afsinaltasio.meb.k12.tr
Adres : ALTAŞ MAH. ALTAŞ SK. NO 33/2 AFŞİN / KAHRAMANMARAŞ
VİZYON : Toplumdan aldığımız, özünde ve ruhunda yalnızca keşfedilmeyi bekleyen mükemmel yetenekleri olan öğrencilerimizi önce toplumumuz,ardından ülkemiz ve devletimiz, ardından da dünya milletleri adına ve namına yararlı ve son derece insani niteliklerle donanmış olarak yetiştirmek.
MİSYON : Okulumuz, hem ana sınıfı, hem de ilköğretim birinci kademede verdiği eğitimle, kendinden beklenen kaliteli eğitimi vermeye çalışarak, ideal insan profiline sahip öğrencileri, asgari ve müşterek bilgi, değer ve yeterlilikle donatarak ilköğretim ikinci kademeye hazırlamak.
BAŞARILAR : 1-2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA İLÇE GENELİNDE YAPILAN 23 NİSAN RESİM YARIŞMASINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİSİ HARUN AKBUDAK İLÇE 2. OLMUŞTUR. 2-OKULUMUZ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA BEYAZ BAYRAK ÖDÜLÜNÜ ALMIŞTIR. 3-2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MÜNASEBETİYLE İLÇE GENELİNDE DÜZENLENEN İLKOKULLAR ARASI RESİM YARIŞMASINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİSİ 2.´NCİ OLMUŞTUR. 4-2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10 KASIM MÜNASEBETİYLE İLÇE GENELİNDE DÜZENLENEN İLKOKULLAR ARASI RESİM YARIŞMASINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİSİ 3.´ÜNCÜ OLMUŞTUR.

Öğretim Şekli :İkili öğretim
Servis :
Ulaşım : Okulumuz köy içerisinde merkezi konumda sayılabilecek bir noktadadır. Bundan dolayı da köy içerisinde oturan öğrencilerimiz için ulaşım çok da zor değildir. Bunun yanında Altaş Köyü´nün büyük ve yerleşim alanının da geniş olması nedeniyle köyün bazı mevkilerinden(Dilovası(2,5 km),Kepir(2 km)) toplam 16 öğrencimiz bir servisle taşınmaktadır.
Yerleşim Yeri : Altaş Mahallesi Cadde/Sokak25006. Dış Kapı No20 AFŞİN/KAHRAMANMARAŞ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezine 12 km il merkezine 110 km uzaklıkta bulunmaktadır. Okulumuz yolları asfalt olup ilçeye yakın olduğu için; Öğretmenlerimiz kendi aralarında dönüşümlü olarak şahsi arabalarıyla Afşin merkeze geliş gidiş yapmaktadırlar.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : 1-Beyaz Bayrak- 2-Beslenme Dostu Okul- 3-KADEP(DEĞERLER EĞİTİMİ) 4- Okulum Temiz Belgesi 5-eTwinning